X-Files, vette serie uit de 90’s is terug

The X-Files, een televisie-serie die in 1993 voor het eerst op de televisie kwam en in Nederland een grote hit werd. Deze science-fiction-achtige serie draaide negen seizoen lang en hield vele miljoenen elke week in spanning. Wat is de X-Files en waarom is het zo tof dat er weer een nieuwe serie komt.

Wat is de X-Files?

De X-Files is een afdeling binnen de FBI die onverklaarbare zaken op probeert te lossen, tenminste dat is de insteek van deze afdeling. De twee hoofdrolspelers Mulder en Scully komen er al snel achter dat ze niet altijd de hulp krijgen van hun bazen die ze verwachten. Het lijkt erop dat niet de hele waarheid naar buiten mag komen.

Mulder, gespeeld door David Duchovny, is een jonge agent die om persoonlijke redenen belangstelling heeft voor deze afdeling binnen de FBI. Hij denkt dat zijn zusje ontvoerd is door aliens en hoopt daar ooit de waarheid over te vinden.

X-Files Scully Mulder

Agent Scully, gespeeld door Gillian Anderson, wordt door de FBI naast de nogal wispelturige Muder gezet om hem in toom te houden. Maar al snel wil zij ook achter de waarheid komen, is er meer tussen hemel en aarde dan men ons doen wil geloven.

De verhalen zijn spannend en word altijd net genoeg verteld om je in het verhaal te zuigen. Het is geen science-fiction en de afleveringen staan niet bol van de special effects. Het verhaal draagt echt de serie en de schrijvers verstaan de kunst van het weglaten.

X-Files

Nieuwe serie

Na 12 jaar stilte op het gebied van de serie (er waren nog wel twee films) zal op 24 januari op Fox de nieuwe serie van negen afleveringen in premiere gaan. En dat vinden wij TOF!

Een heleboel belangrijke karakters uit de eerste negen jaargangen zullen ook weer hun opwachting maken. Naast Mulder en Scully zien we onder andere ook ‘the cigaretteman’, maar we zien natuurlijk ook heel veel nieuwe karakters.

Trailer X-Files

Als opwarmertje voor de premiere van 24 januari heeft men op het speciale X-Files YouTube kanaal een 21 minute durende trailer gezet. In deze video zien we stukken uit de nieuwe serie en interviews met de hoofdrolspelers.

Hou je van een Amerikaanse serie met veel mysterie maar zonder het over-the-top-helden-gedoe, hou je van twee sterke karakters die niet elke aflevering met elkaar in het bed duiken dan is de X-Files absoluut iets voor jou.

Vanaf eind januari te zien op Fox. Wij gaan kijken

 

 

Leave a Reply