Airjamz, luchtgitaar 2.0 en supervet

Zeg nu eerlijk, jij hebt toch ook wel eens voor de spiegel gestaan met een haarborstel voor je mond of een denkbeeldige gitaar voor je buik. Iedereen wil die rockster zijn op het podium, maar het blijft bij playbacken. Maar er is een oplossing voor de luchtgitaarfans!

Luchtgitaar

Het net doen alsof zonder een echte gitaar is geen onzin, er zijn zelfs serieuze kampioenschappen in deze manier van muziek maken of eigenlijk muziek uitbeelden.

Maar nu komt het echte gitaarspel dichterbij voor de luchtgitaarvirtuoos want Airjamz  heeft de wearable bedacht die jouw luchtgitaar echt geluid geeft.


Airjamz

Wearable

Inderdaad een wearable, de Airjamz is een apparaat dat lijkt op de smartwatch en ook om de pols gedragen wordt. Samen met een app op de telefoon of de tablet kun je door de bewegingen van je hand muziek maken. Dat kan het geluid van een jankende gitaar zijn maar ook iets anders.

Elke andere beweging zorgt voor een andere toon of een ander accoord zodat je echte muziek kunt maken. De gyroscoop, het ding dat ziet hoe je je pols houdt, maakt het mogelijk dat elke beweging een andere zound geeft. Check de onderstaande video maar.

Kickstarter

De Airjamz is een Kickstarter project dat met nog 20 dagen te gaan op 1000 dollar na zijn target al heeft gehaald. En zeg nu eerlijk dit is een ubervette gadget waar je onwaarschijnlijk veel plezier mee kan en gaat beleven. En voor de prijs van 60 dollar hoef je het ook al niet te laten. Rock On!

Via @markvletter

Leave a Reply