The Bots are coming : Hello Jarvis (Messenger)

Bots are hot. In deze serie bekijken we Bots die je nu al kunt gebruiken bijvoorbeeld via Messenger of Kik. Deze week de Bot Hello Jarvis.

Helllo Jarvis

Iedereen heeft wel eens een spontane ingeving die hij/zij niet moet vergeten. De meest gebruikte manier is natuurlijk om het op te schrijven op een papiertje. Maar met de huidige digitalisering kan dat natuurlijk niet meer, daar gebruik je een To Do lijst voor op het internet.

Maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dat ook niet altijd helpt. Hello Jarvis gaat je helpen je To Doetjes snel en op een handige manier op te schrijven en te onthouden. Je noteert ze namelijk in Messenger.

Je maakt een nieuw bericht in Messenger en stuurt deze aan Hello Jarvis. Eerst wil Hello Jarvis weten in welke tijdzone je zit om je de notificaties op de juiste tijd te kunnen sturen.

Daarna is het eigenlijk heel eenvoudig, je stuurt een bericht met daarin de startzin ‘Remind me’ en daarna de actie met de tijd in de juiste notering.

Hello Jarvis

Aan het bovenstaande screenshot zie je dat je wel de juiste notering moet aanhouden. In mijn eerst bericht zat een spelfout en ik had geen dubbele punt tussen de tijdsnotering. Wat tegenvakt is dat Hello Jarvis niet zegt dat hij het niet begrijpt, het bleef eigenlijk oorverdovend stil.

Hello Jarvis begrijpt wel zaken als “next Saturday” en dergelijke en je hoeft niet oer definitie een tijd op de geven. Wanneer je een reminder wil terugkijken type je “help”. Je kunt helaas niet een enkele reminder deleten, dat gaat alleen met allemaal tegelijk.

 

Leave a Reply