The Bots are coming : Poncho (Messenger)

Bots in de messengerapps zijn ‘The Next Big Thing’, zeker sinds Facebook ze ook gaat gebruiken in de eigen Messenger. Hier gaan we de komende tijd een aantal van deze bots testen.

Pocho de weerkat

Nadat we vorige keer de RecordbirdBot hebben getest binnen KIK, testen we nu een heel ander soort ChatBot.
Tijdens de F8 conferentie van Facebook was dit een van de Bots waarme Zuckerberg zijn nieuwe ChatBotnetwerk aankondigde. Op dat moment blonk Poncho niet echt uit in snelheid en accuratesse.

Poncho bestaat al als applicatie (alleen USA en iPhone) maar dus nu ook als Bot binnen Facebook Messenger en net als de vorige keer geteste Bot van Recordbird heeft deze kat een beperkt aantal mogelijkheden.

Messenger

Deze weerkat leeft dus binnen je Facebook Messenger en gaat je helpen het weer in jouw regio bij te houden. Voeg in Messenger een nieuw gesprek toe en zoek op Poncho, eenmaal gevonden vraagt de weerkat op welke locatie je zit om je daar het weer te geven.

Wanneer Poncho je locatie weet kun je om het actuele weer vragen van je eigen locatie of plekken ergens anders. Door bijvoorbeeld “Wearher next week Rotterdam” te vragen krijg een drie-daagse voorspelling in de vorm van kaarten die er best leuk uitzien.

Een andere vraag zou kunnen zijn “Do I need a umbrella” waarmee Poncho je een advies geeft dat onhandige ding wel of niet mee te nemen.

img_20160430_163649.png

Als laatste kun je in de settings nog wat zaken regelen, zoals het aanvragen van een voorspelling per uur en dergelijke. Ook kun je een vaste tijd instellen dat Poncho je een weersvoorspelling van de dag stuurt.

Opvoeden die kat

Zoals we al in meerdere media hebben gezien en gelezen is het nog niet echt spectaculair wat deze Bots, en dus ook Poncho, allemaal kunnen. Maar er zit zeker perspectief in deze vorm van communiceren.

 

 

 

Leave a Reply