The Bots are coming : Recordbird (KIK)

Bots in de messengerapps zijn ‘The Next Big Thing’, zeker sinds Facebook ze ook gaat gebruiken in de eigen Messenger. Hier gaan we de komende tijd een aantal van deze bots testen.

Record Bird

De Bots moeten het leven makkelijker maken voor de gebruiker en de uitvoerder. Je stelt een vraag en een script en een database gaat jou het beste antwoord mogelijk geven. De bedoeling is dat deze Bots zo goed worden dat ze op termijn de mens achter de telefoon kunnen vervangen.

Sinds Facebook zich met Messenger ook hierop gaat storten is er opeens heel veel aandacht voor deze vorm van communicatie. Ter verduidelijking, Facebook heeft de Chatbot niet bedacht want deze technologie bestaat al heel erg lang.

Recordbird is een website waarop je je kun abonneren om op de hoogte te blijven van nieuws omtrent je favoriete artiest(en).

…de keuze wat betreft vragen is namelijk beperkt.

In de chatapplicatie Kik heeft deze site een Chatbot geinstalleerd die je allerlei vragen kunt stellen over muziek van je favoriete artiest. ‘Allerlei vragen’ is misschien iets teveel van het goede want de keuze wat betreft vragen is namelijk beperkt.

Je kunt uit drie vragen kiezen, bijvoorbeeld welke nieuwe muziek is er uit of een release van een bepaalde artiest opzoeken. Na je opgave krijg je je antwoord en moet je de artiest invullen om daarvan de antwoorden te krijgen.

De Bot is nog niet zo slim dat hij verkeerd gespelde namen kan corrigeren naar de juiste artiest. Om te zien of deze Bot ook Nederlandse artiesten kende en daar kreeg ik het volgende antwoord op :

recordbirdchatbot

Conclusie

De mogelijkheden van deze Chatbot zijn dus beperkt en het lijkt bij lange na niet op wat Facebook en Microsoft ons wil bieden. Maar wanneer je op zoek bent naar een leuke Bot om meer te weten over de komende releases van je favoriete artiest dan moet je deze maar eens proberen.

Om deze Bot te gebruiken stuur je in Kik gewoon een nieuw bericht naar RecordBird.. dat is alles.

 

 

 

 

Leave a Reply