De 5 redenen waarom jij geen Koningsdag viert

Koningsdag, formerly known as Koninginnedag, is een feestdag voor iedereen. Maar niet iedereen hoeft er aan mee te doen. 5 Redenen waarom je geen Koningsdag viert of kan vieren.

Uitslapen

Koningsdag is een gratis vrije dag die je elk jaar krijgt van Willem-Alexander. Hij is dus een toffe peer maar daarom hoef je nog niet op zijn verjaardag te verschijnen. 
Daarom vier jij zijn verjaardag op de bank met een Netflixmarathon Game of Thrones, ben je nog een beetje in de sfeer.

Te druk

Amsterdam is de hoofdstad van de Koningsdag viering. Dat weet heel Nederland maar (helaas) iedereen buiten Nederland ook. De reisagentschapen rapporteren elk jaar stijgende aantallen buitenlanders die het oranje feest willen meemaken.
Met als gevolg dat het VEEL te druk is, VEEL te duur en dat de kans dat je het leuk zal hebben nihil is. 

Republikein

Jij ben tegen het koningshuis. Vind het een verspilling van de negen ton belastinggeld die de beste man als salaris opstrijkt.
Volgens jou kunnen we dat beter uitgeven aan bredere snelwegen.

Drank is op

Je woont in Arnhem en je hebt vergeten je drankvoorraad aan te vullen en de gemeente verbied de verkoop van Alcohol op en rond Koningsdag. Je kunt dus OF voor 3,50 in een overvolle kroeg gaan hangen of je verlies pakken en reden nummer 1 van deze lijst gebruiken.

Werken

Honderduizenden mensen vieren feest, maar daarvoor heb je ook tienduizenden mensen nodig om dit mogelijk te maken. Naast politie, ziekenwagenpersoneel en andere ambtenaren zijn er ook de mensen achter de bar in de kroeg.
Wil je extra doekoe pakken tijdens de Koningsdag? Als student pak je gewoon 150% en dat telt dubbel want wanneer je werkt maak je niks op. Double headshot!

 

Leave a Reply