ESports is HOT, ESL start Benelux Championship

Iedereen heeft wel een spelcomputer thuis staan en daar menig uurtje op versleten. Maar er zijn ook mensen die van het gamen hun vak hebben gemaakt. Dat betaald gamen bestaat wisten we al maar dat nu ook Nederland aan de beurt is, is nieuw.

Gamen voor knaken

ESL is het grootste esports bedrijf van de hele wereld en gaat nu ook in Nederland, Belgie en Luxemburg starten met een kampioensschap.

Het ESL Benelux Championship zal in samenwerking met de Amsterdam ArenA worden georganiseerd en is daarmee de tiende regio op de wereld waar een dergelijk kampioenschap plaats zal vinden. Tevens zal dit kampioenschap de lokale esports moetne versterken.

In de ESL Benelux Championship zal worden gespeeld met de games  Hearthstone™, Counter-Strike: Global Offensive en League of Legends en de prijzenpot is niet mis €25.000,-.

esl Benelux Championship

Kwalificaties voor de ESL Benelux Championship beginnen 25 april met vier kwalificaties voor elke game over een periode van twee weken. De top vier van iedere kwalificatie, in totaal zestien, plaatst zich voor de kwalificatie play-offs. Acht van die zestien teams plaatsen zich uiteindelijk voor het kampioenschap. Iedereen kan zich inschrijven voor de kwalificaties van de competitie, maar een team moet wel bestaan uit drie of meer spelers uit België, Luxemburg of Nederland.

De groepsfase van de ESL Benelux Championship begint meteen na het afronden van de kwalificaties op 20 mei en duurt zeven weken; de League of Legends competitie wordt daarbij op maandag gespeeld, Counter-Strike: Global Offensive op woensdag en Hearthstone op donderdag, allen van 19:00 tot 23:00 uur. De top vier van elke competitie plaatst zich rechtstreeks voor de play-offs in de Amsterdam ArenA, waar in totaal €12.500,- aan prijzengeld wordt verdeeld.

De ESL Benelux Championship kent in 2016 twee seizoenen met een totale prijzenpot van ten minste €25.000,-. In 2017 zal de ESL Benelux Championship gedurende een vol jaar drie seizoenen kennen. Meer informatie met betrekking tot de ESL Benelux Championship is beschikbaar op de officiële website. Meer informatie omtrent de play-offs wordt in de komende weken bekendgemaakt, evenals informatie over de commentatoren en de locatie van de finales van het tweede seizoen.

 

Leave a Reply