Fake News : Er zat geen Fidget Spinner in zijn anus


Voor een blogger is dit een geweldig bericht. Het gaat over een rage, de waarheid en er zit een ongemakkelijk woord in de titel. Score! Maar toch is het niet verzonnen, de aanleiding wel.

Populair

We schreven het al eerder, de Fidget Spinner is ontzettend populair. En wanneer iets populair is proberen we als “ouders” en “verantwoordelijken” het te duiden en vooral afkeuren. Zo gaat het ook met de Fidget Spinner, het zo afleiden in de klas en daarom moet het kapot.

Bovenstaande feiten werd samengebracht in het onderstaande bericht, dat natuurlijk gelijk viraal gaat.

 

FakeNews!

Het was het perfecte bericht op het perfecte moment. Want er is altijd wel iemand die iets in zijn afvoerpijp steekt wat daar niet voor gemaakt was. En deze keer was het de Fidget Spinner, het ultieme bewijs voor zijn populariteit! 

De website Snopes onderzoekt of berichten op waarheid berusten if niet. Iets dat nodig is gebleken door de verkiezingen in de USA en het nep-nieuws op Facebook.

In dit artikel weerlegt Snopes de bewering dat er iemand een Fidget Spinner in zijn anus heeft na een kort onderzoek. Een perfect voorbeeld van een stukje Fake News naar de mensen toe wat we maar al te graag wilden geloven.

 

Leave a Reply