Fyre Festival, arrogantie leidt tot totale mislukking

Is het de arrogantie van het geld, of de waanbeelden van een stel rijke gasten. Maar het Fyre festival bleek het de grootste deceptie van de laatste paar jaar te zijn

Wat is er beloofd?

Het Fyre Festival zou het nieuwe Coachella worden. Een festival waar de sterren zoals musici, atleten en influentials bij bosjes naar toe zouden komen. De locatie die via Social Media werden gedeeld beloofden een soort paradijs op een Bounty-eiland.

Het Fyre festival was een initiaief van Rapper Ja Rule die vooral in de US heel veel fans heeft.

Het feit dat er veel influentials zoals Bella Hadid en Kendall Jenner werden gebruikt om de boodschap te verkondigen zorgde ervoor dat het festival met kaartjes, van 1000 dollar of duurder, binnen de kortste keren uitverkocht.

Wat er echt gebeurde

Toen de gasten op het vliegveld aankwamen bleek er van alle beloften niets waar te zijn. De luxe appartementen bleken Rode Kruis tenten te zijn die je normaal bij een ramp opzet. Er was een tekort aan water, er was geen licht en het eten was een broodje kaas waar ze zelfs in de gevangenis hun neus voor ophalen.

Het zogenaamde prive-eiland bleek een gewoon eiland te zijn op de Bahama’s waar ze van infrastructuur nog nooit gehoord hadden.

Een totale mislukking

Artiesten (Blink 182) trokken hun boeking in en kwamen niet opdagen en de influentials zoals Bella Hadid boden hun verontschuldigingen aan via Instagram en verwijderden hun post met de aankondiging. 

Wanneer je dit artikel op Vanity Fair leest zie je ook het Pitch Deck dat gebruikt is bij het verkrijgen van de funding voor het festival. Nu moeten ze alle kaartjes terugbetalen en hebben ze een rechtszaak met een eis van 100 miljoen aan hun broek hangen.

Op de website van het Fyrefestival doet de organisatie nog een povere poging om het op “overmacht” te laten lijken. Iets wat er bij de teleurgestelde gasten niet in gaat.

Leave a Reply