Instagram locatie en Hashtag stories, hoe werkt het?

Het is oorlog in Storiesland, zowel Snapchat als Instagram komen met update na update. Na Snapchat is nu Instagram aan de beurt met een belangrijke update voor de app. We kunnen nu nog beter content op locatie ontdekken.

Instagram Location

Met Stories kon je tot nu toe nog niet zo heel erg veel maar daar is met de update verandering in gekomen. Vanaf nu kon je met de Story voorzien van een locatiesticker ook in de Explore-tab terecht. Dat is best tof want zo zijn je stories voor een breder publiek zichtbaar ( op de locatie ) en je kunt zelf ook mooie content zoeken wanneer je ergens heen gaat

De story voor een locatie is zichtbaar in de Explore (zoeken) sectie. Je herkent hem aan de rose circel en de locatiepin.

Je video of foto komt daar dus alleen terecht wanneer je de locatiesticker gebruikt in stories. Hierop worden de foto’s gegroepeerd

Hashtag

En of dat al niet genoeg is zal er ook een public story komen op Hashtag. Dus wanneer je op de Coolsingel stond te juichen voor Feyenoord en je maakte daar een Instagramstory met de Hashtag #Feyenoord zal die in een grote story verschijnen samen met alle posts voorzien van die #Feyenoord Hashtag.

Meer ontdekken

Onder aan de streep dus een grote update voor Instagram. Waarom? Omdat het ontdekken van content veel beter is geworden. Wanneer je naar een stad of gebeurtenis gaat kun je zien hoe anderen het daar vergaat of hoe de sfeer daar is.
Ook lokale zaken kunnen daar op inspelen door het gebruik van Instagram Stories met de Lokatie sticker te bevorderen

Bron

Leave a Reply