Netflix is gehacked voor geld, maar betaald niet

Wanneer je de berichten van The Dark Overlord bekijkt waan je je in een slechte B-film. Maar niets is minder waar, het is allemaal echt. Netflix wordt gechanteerd door een illuster groepje hackers. And it ain’t over yet..

Wat is er aan de hand?

Cybersecurity is wel een ding in dit tijdperk waar alles met elkaar verbonden is via het internet. Dat weten ze nu ook bij Netflix want bij een van hun postproduction bedrijven is er ingebroken.

Niet fysiek maar virtueel, ze zijn door de beveiliging heen gekomen en hebben alle afleveringen van het vijfde seizoen van Orange is the New Black gevonden op de servers van dit bedrijf.

Wat willen ze

Ze hebben deze afleveringen niet voor eigen gebruik gedownload maar hebben Netflix om een kleine vergoeding gevraagd. Wanneer deze vergoeding niet betaald zou worden zouden de afleveringen openbaar gemaakt worden.

Dat laatste is ook gebeurd want Netflix heeft niet gereageerd op de eisen van de groep. Dus alle afleveringen staan nu op The Pirate Bay die voor bijna iedereen toegankelijk is.

En nu?

Volgens The Dark Overloard is het nog niet klaar want men heeft meer producties gestolen.  Niet alleen Netflix maar ook ABC, National Geographic, Fox en nog een aantal andere bedrijven kregen of krijgen nog een aanbod van deze groep.

Wat zou jij doen?

Laten we er geen doekjes omwinden. Dit is diefstal, want het is eigendom van Netflix. 
Maar stel jij bent een enorme fan van Orange is The New Black en je weet dat Netflix op 6 juni  het nieuwe seizoen online gaat zetten. Ga jij de afleveringen van The Pirate Bay downloaden of ben je solidair met Netflix en wacht je nog 4 weken?

Terugkijken

Wij bespraken dit onderwerp in Aflevering 0105 van #ietsmet 

Leave a Reply