Snapchat kan even niet meer pinnen

De hele hippe ondernemende wereld houdt van Snapchat. Supergave applicatie die we als 25-plusser absoluut niet begrijpen en derhalve door de 25-minners volop gebruikt wordt.
Na een paar jaar bouwen en groeien ging de applicatie naar de beurs en haalde een beurswaarde van bijna 24 miljard. Herhaal het even langzaam vier-en-twintig-mil-jard dol-lar.

Cijfers

Deze week was belangrijk omdat het als nieuw beurs genoteerd bedrijf zijn eerste cijfers moest bekendmaken.  Een belangrijk moment voor al die mensen die geld hebben geinvesteerd in de aandelen Snapchat. Die willen natuurlijk ziend at het bedrijf het goed doet want dan worden de aandelen meer waard. Alleen het nieuws dat ze deze week kregen was niet waar ze op gehoopt hadden.

2 miljard door de gootsteen

In het eerste kwartaal heeft Snap ( zoals het bedrijf van Snapchat heet) een verlies geleden van 2 miljard dollar. En voor het geval je het niet goed leest, dat is heel veel geld en heel veel nullen.

Het bedrijf het problemen om adverteerders aan te trekken en daarnaast groet de applicatie niet zo hard als dat ze gehoopt hadden en ook nodig hebben. En dat is waarschijnlijk de schuld van Facebook.

Kopie

Zoals we al eerder schreven heeft zowel Facebook, Instagram als WhatsApp de Storyfunctie in de applicatie gebruikt. Daarbij heeft Instagram de meeste gebruikers aan zich weten te binden. Meer dan Snapchat zelf heeft op dit moment en dat doet toch een beetje pijn. Snapchat is toch de bedenker van de verdwijnende foto’s en de Storyfunctie.

Onze vrienden van de kanariegele applicatie zullen aan de bak moeten. Ten eerste zal er meer geld binnen moeten komen en daarbij moet het aantal gebruikers omhoog. Hopenlijk zien we in het volgende kwartaal cijfers die meer hoop geven voor de toekomst.

2 comments

Leave a Reply