Wat is Moederdag en waarom?

Moederdag. Wanneer je heel klein bent is het iets waar je naar uitkijkt. Ten eerste omdat je iets, volgens de juf, heel moois maakt voor mama en het feit dat je van papa ontbijt op bed mag brengen bij mama. Later is het iets wat je te vaak vergeet.

Wat is het ?

Het is een hele prestatie om moeder te zijn, het begint al met de zwangerschap en na de korte periode van “de schattige baby” volgt een hele lange periode die zijn hoogtepunt krijgt in de pubertijd.

Daarom staan we 1 x per jaar op de tweede zondag in mei stil bij het Moederschap. Op deze zondag hoeft mama helemaal niks te doen. Ze krijgt ontbijt op bed, zelfgemaakte cadeau’s van de kinderen en pa komt een te dure bos bloemen waarna ma steevast zegt “dat mag je wel eens vaker doen.

slecht moderdag kado
Een keukenschort voor moederdag? Dus ze moet de keuken weer in?

Ma hoeft tijdens moederdag ook geen huishoudelijk werk te doen, dat doen de kinderen samen met Pa. Dat we op zondag meestal geen huishoudelijk werk hebben vergeten we even voor het gemak.
Het tweede deel van deze traditie is dat we ook de moeders van de papa en mama gaan bezoeken. Wat van de Moederdag dan weer een hele drukke dag maakt.

Onderaan de streep is Ma de hele dag bezig om de troep op te ruimen die de kids hebben gemaakt om Ma te verwennen. 

Commercie zegeviert

Natuurlijk heeft de commercie met moederdag een zwakke plak gevonden en adverteert er op los. Net als de zelfgemaakte cadeau’s van de kinderen zijn de presentjes voorgesteld door de Xenossen, Hema’s en andere prullariawinkels voorbestemt om een week later in een kast te belanden.

Conclusie

Alle eer naar de moeders, maar 1 dag is wel heel weinig om ze juist dan te laten weten dat ze speciaal zijn. Wanneer je haar iets vaker laat weten dat ze bijzonder is kun je dat weldra slaphangende bosje tulpen echt wel achterwege laten en maakt ze het kopje koffie voor je.

Leave a Reply