Weg met de premature Kerstversieringen!

kerstversieringen

Wij zijn een land van gewoontes. We drinken om 10 uur koffie, op zondag doen we rustig aan en op zaterdag wassen we de auto. En dat is fijn want dan weten we waar we aan toe zijn.

Waarom?

Maar vertel mij dan eens waarom we steeds vroeger die kl*te kerstversieringen gaan ophangen. Het is nog niet eens december en in sommige gezinnen worden de dozen met label ‘kerstversieringen’ al uit de berging gehaald. Dat is niet fijn mensen, dit moeten we toch niet willen.

Waarom niet?

Ten eerste hebben we in Nederland nog een andere prachtige traditie en dat is Sinterklaas. Deze man is nog niet eens aan zijn zware taak begonnen of die dikke vette Amerikaan duikt al op in de Xenos en de Action.

sintkerst

Sinds wanneer is Kerst zo leuk dat we Sinterklaas maar vergeten? Nee! Die man met zijn rode toga verdient ook zijn momentje. En dat momentje moet gewoon twee weken voor 5 december zijn. Daarna wachten we even en dan rond 10 december gaan we rustig aan beginnen met de kerst.

Optimaliseer de geniet-curve

De opbouw voor een festiviteit moet niet langer dan twee weken zijn. en dan begin je rustig en werk je naar het hoogtepunt toe. De laatste 5 dagen voor de kerst moet het echt vol genieten.

Lieve lezers, dan weten we toch waar we aan toe zijn? Niet alleen wij als consument maar ook de winkels, leveranciers en noem maar op. Ik ga door deze premature kerstversieringen echt niet meer kerstkransjes kopen.

 

One comment

  1. Ik sluit mij hier bij aan. Kerst begint steeds vroeger. Sinterklaas ook. Wanneer waren de eerste pepernoten al weer te koop dit jaar? Volgens mijn al vele maanden geleden.

Leave a Reply