YouTube lanceert 40 eigen shows, concurrentie voor Netflix?

YouTube is s’werelds grootste bibliotheek van video’s voelt de concurrentie van partijen als Netflix en Amazon Prime. Deze produceren eigen content die alleen uniek op het eigen platform te zien is. YouTube heeft dat nog niet of nog heel weinig.

YouTube Red

Enige jaren geleden lanceerde YouTube zijn Red-service. Voor 9,99 per maand krijg je onder andere video’s zonder die irritante pre-rolls en andere reclames. Thema-kanalen voor Gaming en kinderen en je kon video’s opslaan en ze speelden door wanneer je iets in een andere app deed.

In het Red-kanaal kwam je wel het een en ander aan eigen geproduceerde ( of in opdracht geproduceerde ) content maar niet in de orde van grote zoals we bij Netflix zien.

YouTube pakt uit

Maar tijdens een speciaal event liet YouTube weten de handschoen op te pakken en het gevecht met de gevestigde orde aan te gaan. Het komende jaar zal de videogigant 40 shows produceren met grote sterren.

Zo heeft Ellen de Generes twee keer in de maand een ‘behind-the-scenes’ programma over haar eigen ELLEN-show. Daarnaast zal Demi Lovato haar fans de kans geven om het opnemen van haar nieuwe album te volgen. Noem het een muziekale realityshow.

Kevin Hart, de grote kleine komiek, gaat een eigen show maken met de naam What the Fit. Hij gaat allerlei nieuwe manieren om fit te worden en schuwt daarbij het onbekende niet. 
Ook sterren van YouTube zullen programma’s gaan maken voor op YouTube Red.

Niet

Weer een aanbieder van gave programma’s geeft ons nog meer keuzestress zou je denken. Maar wees voorlopig gerust want YouTube Red is nog niet beschikbaar in Nederland. 
Daarnaast is het ook maar de vraag of ‘wij’ de programma’s van YouTube Red kunnen waarderen. Want nog een maandelijkse service naast je Netflix en Spotify jaagt je wel op kosten. Ook hier heeft YouTube iets op gevonden want neem je YouTube Red dan krijg je Google Music er gratis bij.

Leave a Reply